DEN HAAG - Bestuursvoorzitter E. Maas overweegt zijn vastgoedbedrijf VHS van de beurs te halen. “Nadere informatie volgt de komende dagen, maar het is een reële optie”, aldus O. Hammerstein, advocaat van Maas.

Aanleiding hiervoor is berichtgeving over een onderzoek van de beurstoezichthouder AFM, waarin ook VHS wordt genoemd. Het onderzoek is de reden dat de handel in aandelen VHS donderdag werd opgeschort.

Het gaat om een onderzoek van de AFM bij Staalbankiers, de elitebank van Achmea. Niet de bank zelf, maar een van de klanten is onderwerp van het onderzoek door AFM, zo liet Achmea enkele dagen geleden weten. Twee medewerkers van de bank zijn overigens wel geschorst omdat zij ongeoorloofde transacties zouden hebben verricht voor die klant.

Vrijdag berichtte De Telegraaf dat Maas het middelpunt van het onderzoek was. Hij zou mogelijk strafbare handelingen hebben gepleegd bij de handel in aandelen. “De Telegraaf heeft kennelijk het hele dossier, terwijl de AFM aan Maas geen mededelingen wil doen”, aldus Hammerstein. Op die manier is het volgens hem niet leuk meer een aan de beurs genoteerd bedrijf te hebben.