MINNESOTA - De Federal Reserve zal geen mogelijkheid ongemoeid laten om de tot nu toe tegenvallende economische groei aan te jagen en om de werkloosheid te verlagen.

Dat zei voorzitter Ben Bernanke van de Amerikaanse centrale bank donderdag.

Bernanke gaf echter geen details van plannen die de Fed overweegt om die doelstellingen te bereiken. Dat was een grote teleurstelling voor Wall Street, waar de verliezen fors opliepen. De graadmeters stonden voor de toespraak tot 0,2 procent lager, maar doken daarna tot 0,9 procent in de min.

''De Fed heeft alleen de problemen erkend, maar komt niet met echte oplossingen. Dat valt tegen'', aldus een handelaar in New York.

''De Federal Reserve zal alles doen om terug te keren naar een hoge economische groei en werkgelegenheid in een context van prijsstabiliteit'', aldus Bernanke.

Hij herhaalde zijn uitspraken van 2 weken geleden dat het herstel van de economie bemoeilijkt wordt door ongebruikelijk lage consumentenuitgaven en aanhoudende financiële spanningen, verergerd door de Europese schuldencrisis en de verlaging van de kredietbeoordeling van de Verenigde Staten.

Alles over de schuldencrisis op de special