PARIJS - Air France-KLM gaat 700 tot 800 miljoen euro per jaar extra bezuinigen om het hoofd te bieden aan de economische onzekerheid en groeiende concurrentie.

Dit bedrag komt bovenop de eerder aangekondigde sanering van 470 miljoen euro, schrijft de Franse zakenkrant Les èchos dinsdag.

Bestuursvoorzitter Pierre-Henri Gourgeon van de luchtvaartmaatschappij heeft maandag volgens de krant een groep vakbondsbestuurders verteld dat ''de broekriem flink moet worden aangetrokken''.

Groeiverwachting

Air France-KLM zou zijn groeiverwachting naar beneden bijstellen. ''Het aantal reserveringen daalt niet, maar de perspectieven zijn duidelijk onzekerder dan een jaar geleden, toen alle analisten een groei van het aantal passagiers voorspelden.''

Air France-KLM zou de kostenbesparingen willen gebruiken om zijn schulden te verlagen en investeringen te kunnen doen. Geen enkel bedrijfsonderdeel zou bij de bezuinigingsronde gespaard blijven. Topman Gourgeon sluit volgens Les èchos ontslagen niet uit.

Boeings

De aanschaf van een hondertal nieuwe Boeings wordt niet heroverwogen. ''De aanbetalingen om de levering hiervan zeker te stellen drukken niet significant op onze financiën voor 2014-2015'', aldus Gourgeon.

Wel zou de vernieuwing van de vloot vertraging kunnen oplopen. De laatste Boeings 747 zouden tot 2016 in roulatie blijven.