DEN HAAG - De inschrijving van KPN op het contract voor vaste telefonie van de overheid in 2010 was rechtmatig. Dit heeft de voorzieningenrechter van het College van beroep voor het bedrijfsleven maandag bepaald.

Op 1 juli stelde telecomtoezichthouder OPTA al vast dat de inschrijving van KPN rechtmatig was. Tele2 had de rechter vervolgens gevraagd dit besluit te schorsen.

In 2010 schreven beide partijen zich in voor de aanbesteding voor vaste telefonie van ruim 200 overheidsinstellingen. De aanbesteding werd in eerste instantie gewonnen door KPN, maar Tele2 ging hiertegen met succes in beroep en kreeg de opdracht. KPN maakte op zijn beurt met succes bezwaar, en kreeg op 8 juli na de beslissing van de OPTA de opdracht opnieuw toegewezen.

Er loopt nog een civiele procedure tegen de uitspraak van de OPTA. Op 1 oktober volgt de uitspraak in deze zaak. Dan wordt bekend of KPN definitief het contract voor vaste telefonie van de overheid zal krijgen.

De OPTA moet in de civiele procedure haar uitspraak van 1 juli opnieuw bekijken en met een definitief oordeel in de zaak komen.