AMSTERDAM - Corus gaat de staalprijzen per 1 april 2004 substantieel verhogen. Het concern noemt nog geen concrete percentages.

Het staalconcern voert momenteel nog gesprekken met zijn klanten over de prijsverhoging met 5% tot 8% die werd ingevoerd op 1 januari van dit jaar. De prijsverhoging per 1 april zal forser zijn, aldus Corus.

Corus voelt zich genoodzaakt de prijzen te verhogen vanwege de scherpe stijging in de vraag naar Chinees ijzererts. De staalproductie in China is in de afgelopen zes jaar verdubbeld. De toegenomen vraag naar Chinees staal resulteert in een stijging van de grondstofkosten van Europese staalproducenten. De gemiddelde vrachtprijs van 4 tot 8 dollar per ton ijzererts is volgens Corus de afgelopen maanden omhoog geschoten tot circa 18 dollar.

Grondstofkosten vormen 20% van de totale productiekosten van Corus. Hitchcock kan niet aangeven met wel percentage de prijs van ijzererts zal toenemen. "We onderhandelen met zowel onze klanten over de staalprijs als met onze toeleveranciers over de grondstofkosten. In de komende weken zullen we verdere details bekendmaken."