ROTTERDAM - Rotterdam wil toestaan dat winkels in de stad op zon- en feestdagen tot 22.00 uur openblijven. Dat heeft het gemeentebestuur donderdag laten weten.

De toegestane winkeltijden op zondag verschillen momenteel nog per deelgemeente. Het college wil met een enkele regeling duidelijkheid scheppen.

Volgens de voorgestelde regeling mogen de winkels zondag hun deuren vanaf 12 uur openen. Dat betekent dat zondagochtend winkels hun deuren gesloten houden.

Met de voorgestelde regeling geeft de gemeente invulling aan de nieuwe winkeltijdenwet. Volgens de gemeente komen er jaarlijks 17,5 miljoen toeristen naar Rotterdam.

Positieve reacties

De nieuwe regeling zou per 1 januari volgend jaar moeten ingaan. Het college legt het plan voor het einde van dit jaar ter goedkeuring voor aan de gemeenteraad. Ook legt de gemeente het plan voor aan de winkeliers. De Rotterdamse CDA en D66 hebben donderdag positief gereageerd op het plan.

Of winkeliers op zondag willen openblijven tot 22 uur is nog wel de vraag. Directeur Guus van der Werff van de Ondernemers Federatie Rotterdam City is zeer verbaasd over het Rotterdamse plan dat hij 'ridicuul' noemt. ''Wat is het nut van dit plan? Er is op geen enkel moment door ondernemers aangegeven dat ze op zondag tot zo laat willen openblijven'', zegt Van der Werff.