ROTTERDAM - Staatssecretaris Henk Bleker (Economische Zaken, Landbouw en Innovatie) stelt 10 miljoen euro beschikbaar voor de ontsluiting van een terminal in de Rotterdamse haven voor de overslag van versproducten, zoals groente en fruit.

Dat meldde Fresh Corridor, een samenwerkingsverband van bedrijven, Havenbedrijf Rotterdam en de provincie Zuid-Holland, dinsdag.

De bijdrage van Bleker is vooral bedoeld voor infrastructurele maatregelen zodat de terminal Cool Port in de Waal-Eemhaven straks goed bereikbaar is, over de weg maar vooral ook over het water. De bedoeling is dat de terminal er in 2014 staat.

Cool Port is onderdeel van het project Fresh Corridor, dat zich richt op de ontwikkeling van terminals en verbindingen voor vervoer van groenten, fruit en andere versproducten via de binnenvaart. Op die manier worden logistieke centra voor zogenoemde voedingstuinbouw in Zuid-West Nederland met elkaar verbonden.

Het project moet leiden tot ontlasting van de A15 en de Rotterdamse ruit, minder CO2-uitstoot, lagere kosten voor de deelnemende bedrijven en versterking van de internationale concurrentiepositie van de verssector.