DRUNEN - BE Semiconductors Industries (Besi) heeft in het vierde kwartaal meer verlies geboekt dan in de voorgaande maanden. De toeleverancier van de chipindustrie zei dinsdag dat het verlies hoger uitkomt dan de 5 miljoen euro in het derde kwartaal. De omzet herstelde zich na eerdere dalingen, maar extra kosten drukten de winst.

De omzet nam in de laatste drie maanden van 2003 toe tot 23 miljoen euro, 32 procent meer dan in het derde kwartaal. De jaaromzet kwam daarmee op 85 miljoen euro, 2 procent meer dan in . Bovendien boekte Besi 70 procent meer nieuwe opdrachten. De eindspurt beperkte de daling over het hele jaar tot 7 procent.

De winst valt echter tegen door een extra voorziening van 3,2 miljoen euro. Die bestaat voor het grootste deel uit afschrijving op voorraden, maar ook uit toegenomen kosten. Bovendien verdiende Besi een lagere marge op de geleverde producten.

Over de eerste negen maanden kwam Besi uit op een nettoverlies van 8,2 miljoen euro, 400.000 euro meer dan over dezelfde periode in 2002. Dat jaar sloot de onderneming uit het Brabantse Drunen af met een verlies van 17 miljoen euro. Op 10 februari maakt Besi de definitieve cijfers bekend over 2003.