LUXEMBURG - De economische groei van de eurozone is in het tweede kwartaal afgezwakt naar 0,2 procent in vergelijking met het voorgaande kwartaal.

Dat blijkt uit een eerste raming, die dinsdag werd gepubliceerd door het Europees statistisch bureau Eurostat.

In het eerste kwartaal van 2011 kwam de groei van de 17 eurolanden nog uit op 0,8 procent. Economen dachten dat de economie van de eurozone in het tweede kwartaal in doorsnee met 0,3 procent zou groeien.

Ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder groeide de economie van de eurozone met 1,7 procent, na een groei van 2,5 procent in het eerste kwartaal.

De gehele Europese Unie liet in het tweede kwartaal een economische expansie zien van 0,2 procent tegen 0,8 procent in de 3 maanden daarvoor. Op jaarbasis ging de economie van de 27 EU-landen met 1,7 procent omhoog vergeleken met een groei van 2,5 procent in het eerste kwartaal.

De kaart laat de economische groei van het eerste kwartaal van 2010 t.o.v. het vorige kwartaal. Klikken op de landen geeft extra informatie over de groei van de economie per land. De gegevens zijn afkomstig van Eurostat. - (c)NU.nl/Jelle Kamsma