AMSTERDAM - Kledingconcern C&A haalt in Nederland wederom kleding uit de winkels. Dat is het gevolg van een nieuw vonnis in de ruzie tussen kledingmerk G-Star en het Nederlandse kledingbedrijf.

Een rechter besliste deze week dat C&A inbreuk maakt op het merk G-Star door het woord RAW te gebruiken op enkele kledingstukken, zo bevestigden C&A en de rechtbank vrijdag naar aanleiding van berichtgeving in het Financieele Dagblad.

C&A overweegt in hoger beroep te gaan tegen het vonnis, aldus woordvoerder en directielid Maiko Slegtenhorst. Hoeveel kledingstukken uit de winkels worden gehaald, kon hij niet zeggen. De betreffende kleding van het merk Clockhouse is bedoeld voor jongemannen en wordt in circa 90 vestigingen verkocht.

Het is de tweede keer in korte tijd dat C&A gedwongen wordt kledingstukken uit winkels te halen omdat ze te veel lijken op kleding van G-Star. Eerder ging het om delen van de jeanscollectie met de lettercombinatie D STR erop. Tegen dit vonnis is hoger beroep aangetekend.