FRANKFURT - De Duitse energiereus E.on schrapt wereldwijd circa 10.000 banen. Dat komt neer op een op de acht werknemers, op een personeelsbestand van 85.600.

Dat schrijft de Süddeutsche Zeitung zaterdag.

De sanering zou voor een deel samenhangen met het besluit van de Duitse bondskanselier Angela Merkel om eind 2022 geen kerncentrales meer in het land te hebben.

Grofweg een derde van het banenverlies zou voor rekening komen van het Duitse werknemersbestand. Een woordvoerder van E.on wilde het bericht niet bevestigen maar zei wel dat er veranderingen op til zijn.

''In het licht van de veranderde omgeving, onderzoekt E.on aanpassingen in de strategie en de positionering van het bedrijf'', luidde het commentaar. ''Maar er zijn nog geen beslissingen genomen.''

Signalen

Vrijdag kwamen via een vakbondsman al signalen naar buiten dat bij E.on een herstructurering op handen is, maar dat had alleen betrekking op de Duitse activiteiten.

Woensdag presenteert E.on de resultaten over het tweede kwartaal. Maandag en dinsdag komt de raad van commissarissen volgens bronnen bijeen.