DEN HAAG - Pensioenfondsen worden nu niet aangesproken om een bijdrage te leveren aan de steunoperatie voor het noodlijdende Griekenland.

Een woordvoerster van het ministerie van Financiën zei woensdag dat dit het gevolg is van het vorige week overeengekomen steunpakket in Brussel.

Zij wees erop dat afspraken over een bijdrage van de private sector aan het steunpakket zijn gemaakt met de internationale koepelorganisatie voor financiële instellingen IIF. Dit is een organisatie van banken en verzekeraars en niet van pensioenfondsen.

Ook worden pensioenfondsen nu niet aangesproken, omdat is afgesproken naar private partijen te kijken die Griekse schuldpapieren hebben met een looptijd tot 2020. Het aantal pensioenfondsen dat hieronder valt, is nihil volgens de woordvoerster. Griekse staatsobligaties die pensioenfondsen bezitten kennen bijna allemaal een langere looptijd (na 2020).

Pensioenfondsen lieten begin deze maand al minister Jan Kees de Jager (Financiën) weten geen bijdrage te kunnen leveren.

Lees alles over de schuldencrisis in ons nieuwsdossier