Dinsdag 4 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

McDonald's maakt Happy Meals gezonder

LOS ANGELES - Fastfoodketen McDonald's neemt zijn Happy Meals, speciale maaltijden voor kinderen, in de VS op de schop. De hoeveelheid frietjes bij zo'n menu wordt gehalveerd en er zitten in de toekomst altijd appels bij.
Door ANP

Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend.

McDonald's is tot deze stap gekomen onder druk van consumentenorganisaties, die willen dat de zeer populaire snacks van de keten minder ongezond worden.

Vanaf september moeten de maaltijden een nieuwe samenstelling hebben. In het eerste kwartaal van 2012 zijn alle 14.000 Amerikaanse vestigingen aan de Happy Meal met appels. Daar zit standaard ook nog half bekertje gepeld fruit bij.

''We richten ons blik meer op de hoeveelheden en op hoe we hoe we meer producten zoals fruit, groente en granen kunnen introduceren'', zei Cindy Goody, bij McDonald's verantwoordelijk voor het voedsel.

Natrium

's Werelds grootste hamburgerketen zei verder ook de hoeveelheden natrium, toegevoegde suikers, verzadigde vetten en calorieën over de hele linie na verloop van tijd aan te passen.

Een zakje frietjes bij het Happy Meal weegt voortaan 1,1 ounces (1 ounce is 28,35 gram) in plaats van 2,4 ounces en dat komt volgens McDonald's neer op ongeveer 100 calorieën. De prijzen van de menu's blijven gelijk en de speeltjes die erbij zitten, blijven ook.

Ongezonde restaurants

Die verklaring van McDonald's komt niet lang, nadat onder meer een rechtbank in San Francisco zich ervoor had uitgesproken om het uitdelen van speeltjes bij 'ongezonde restaurants' aan banden wil leggen.

Een Happy Meal telt in de toekomst in zijn geheel ruim onder de 600 calorieën, een vermindering van ongeveer 20 procent.

Aanbevolen artikelen