AMSTERDAM - De Telegraaf zet zijn plannen voor een zondagskrant door. Het dagblad brengt vanaf 21 maart ook op zondag een editie uit. Dat heeft het uitgeefconcern N.V. Holdingmaatschappij De Telegraaf donderdag bekendgemaakt. De Telegraaf wordt daarmee het enige landelijk dagblad in Nederland met een uitgave op zondag.

Abonnees van De Telegraaf krijgen de krant automatisch thuisbezorgd. Daarnaast introduceert de krant een weekendabonnement, waarbij De Telegraaf zowel zaterdag als zondag in de bus valt. In de losse verkoop zal de zondagskrant 1,75 euro kosten. Deze prijs is gelijk aan die van de zaterdageditie.

Bezorgers

De Telegraaf kwam deze zomer al naar buiten met plannen voor een zondagskrant. Grootste struikelblok vormde toen de bezorging. De krant maakte donderdag duidelijk nog bezorgers te moeten werven.

De zondagskrant krijgt een aparte opzet, aldus De Telegraaf. De redactie houdt de uitwerking daarvan nog voor zich.

Tubantia

Bij de regionale dagbladen begint Twentsche Courant Tubantia dit voorjaar een editie op zondag. De krant wil op deze manier lezers trekken die het doordeweeks te druk hebben om het dagblad te lezen.

De Telegraaf meldde de definitieve komst van een zondagskrant samen met de nieuwste verwachtingen voor het bedrijfsresultaat over . Het resultaat zal ongeveer gelijk zijn aan dat van 2002, aldus de uitgever. Het moederbedrijf van de krant baseert zijn voorspellingen op de cijfers tot en met november.

Omzetdaling

De omzet van het concern is afgelopen jaar met ruim 3 procent gedaald. Het heeft de daling van de inkomsten bestreden door in de kosten te snijden. De Telegraaf heeft onder meer tientallen banen geschrapt.

De Telegraaf wilde niets zeggen over de nettowinst. Ook over de winst over het nieuwe boekjaar doet de uitgever geen voorspelling.