UTRECHT - Rabobank schrapt in de periode 2012-2013 ruim 1200 banen. Dat en andere maatregelen moeten leiden tot een kostenbesparing van 219 miljoen euro over die periode.

Dat bevestigde een woordvoerster van de bank woensdag naar aanleiding van een bericht in De Telegraaf met die strekking.

Het voorstel ligt nu bij de ondernemingsraad en wordt in september intern verder besproken. ''In het najaar moeten we het dan verder uitwerken.''

Op het hoofdkantoor gaan 376 van de 6400 banen verloren. Beperking van de inhuur van mensen moet nog eens ruim 850 banen schelen. Rabobank wil het aantal arbeidsplaatsen zo veel mogelijk via natuurlijk verloop terugbrengen, maar sluit ontslagen niet uit.

FNV Bondgenoten

Vakbond FNV Bondgenoten laat weten dat de reorganisatie bij Rabobank niet als een verrassing komt, maar dat de omvang ervan wel fors is uitgevallen.

De bond overlegt met Rabobank over het helpen van mensen van werk naar werk. Dat moet zijn beslag krijgen in het zogenoemde sociaal statuut, dat al bestaat bij de bank.