Financiële problemen bij Slachtofferhulp Nederland

UTRECHT - Door financiële problemen bij Slachtofferhulp Nederland wordt er geen nieuw personeel aangenomen en krijgen medewerkers met een tijdelijk contract geen nieuwe aanbieding.

De directie van Slachtofferhulp heeft de medewerkers dat per brief laten weten.

Op de site staat te lezen dat de financiële reserves nagenoeg op zijn. De uitgaven zijn de laatste tijd hoger dan de inkomsten. De bezuinigingen moeten op zeer korte termijn 2 miljoen euro opleveren. De dienstverlening komt niet in gevaar.

Vorig jaar kreeg de organisatie 16 miljoen euro subsidie van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Maar ook gemeenten en het Fonds Slachtofferhulp geven geld.

Flink toegenomen

Slachtofferhulp Nederland helpt na een misdrijf, verkeersongeluk of ramp. Gemiddeld zijn er per jaar ruim 100.000 hulpverleningen. De activiteiten zijn de laatste jaren flink toegenomen.

De organisatie kwam in actie na onder meer de vliegramp in Tripoli, de aanslag op Koninginnedag in Apeldoorn en de schietpartij in Alphen aan den Rijn.

Zelf proberen

Het ministerie van Veiligheid en Justitie is ''regelmatig in gesprek'' met de stichting, aldus een woordvoerster van het departement in een reactie. ''We wisten dus ook van de situatie af zoals die is. We vinden dat ze het eerst zelf moeten proberen op te lossen, de bal ligt in eerste instantie daar. Als het nodig is, willen we wel gaan meedenken.''

Lees meer over:

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie