FNV Bondgenoten begint met referendum

UTRECHT - Leden van FNV Bondgenoten kunnen vanaf zaterdag hun stem uitbrengen over het pensioenakkoord. Tot en met 14 augustus hebben de 475.000 leden tijd om te stemmen.

Het referendum is raadgevend; de vakbond hoeft de uitkomst niet per se mee te nemen in het uiteindelijke oordeel over het akkoord.

Bondgenoten legt het akkoord negatief voor. Om het referendum is veel te doen geweest. Voor FNV-voorzitter Agnes Jongerius was de soloactie van Bondgenoten reden om geen centraal referendum uit te schrijven, maar alle bonden zelf de gelegenheid te geven de achterban te raadplegen.

Op 12 september neemt de federatieraad van FNV, waarin de voorzitters van de FNV-bonden en het FNV-bestuur zitten, een uiteindelijke beslissing over het pensioenakkoord.

Meeste kritiek

Mochten de twee bonden die tot nu toe de meeste kritiek hadden, Bondgenoten en Abvakabo, nee zeggen, dan is dat niet genoeg om het akkoord van tafel te krijgen.

De bonden hebben samen dan wel de meeste leden, maar de weging bij een dergelijke stemming houdt ook rekening met andere factoren. Voor een meerderheid moeten de twee bonden steun krijgen van ten minste een middelgrote bond, zoals FNV Bouw.

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie