Berlusconi wil snelle goedkeuring bezuinigingspakket

ROME - De Italiaanse premier Berlusconi wil dat een omvangrijk bezuinigingspakket, dat het begrotingstekort in 2014 tot nul moet terugbrengen, nog voor 22 juli wordt goedgekeurd.

Dat zei de premier vrijdag na een onderhoud met minister van Economische Zaken Giulio Tremonti.

De Italiaanse regering kondigde vorige week een pakket van 47 miljard euro aan bezuinigingen aan, dat de overheidsfinanciën op orde moeten brengen.

Italië kampt met een hoge schuldenlast die momenteel ongeveer 120 procent van het bruto binnenlands product (bbp) bedraagt. Kredietratingbureau's Moody's en Standard & Poor's dreigden het land al met een afwaardering als de schuld niet wordt afgebouwd.

Opspraak

Met de bijeenkomst wilde Berlusconi de eenheid van zijn regering benadrukken. Tremonti raakte deze week in opspraak omdat een parlementslid dat wordt verdacht van corruptie, de huur van zijn appartement in Rome betaalde.

Ook wekt de minister regelmatig de ergernis van collega-ministers en het parlement vanwege zijn als arrogant opgevatte houding. Tremonti zei donderdag nog dat het een 'ramp' zou zijn als het pakket niet door het parlement komt.

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie