ING verkoopt ING Car Lease aan BMW

AMSTERDAM - ING verkoopt zijn autoleasedivisie ING Car Lease aan de Duitse autofabrikant BMW voor 700 miljoen euro in contanten. Dat maakte de bank en verzekeraar vrijdag bekend.

ING verwacht dat de verkoop een boekwinst oplevert van ongeveer 335 miljoen euro en circa 530 miljoen euro aan kapitaal vrijmaakt. De divisie wordt verkocht aan de autoleasedivisie Alphabet van BMW.

Deze divisie biedt advies, financiering en dienstverlening aan ruim 12.000 klanten in 14 landen. De autovloot van Alphabet telt ruim 300.000 auto's.

Vloot

ING denkt dat de transactie in het vierde kwartaal van dit jaar wordt afgerond. Met de verkoop versterkt ING zijn kapitaalpositie. ING Car Lease heeft een vloot van ongeveer 240.000 voertuigen in acht Europese landen en telt circa 1200 werknemers.

ING zei dat het afstoten van Car Lease de focus van de bank moet vergroten. ,,Dit illustreert ING's voortgaande actie om het bedrijf eenvoudiger te maken. ING zal verder gaan met het bouwen op zijn leiderschapspositie als een vooral Europese bank met een sterk internationaal netwerk'', aldus ING-bestuursvoorzitter Jan Hommen.

Reeks

Onder leiding van Hommen is in 2009 na de financiële crisis een omvangrijke herstructurering van ING ingezet. Deze verkoop is de zoveelste in een lange reeks van desinvesteringen.

Onlangs werd de verkoop van de Amerikaanse internetbank ING Direct USA aangekondigd. Hiermee is een bedrag van 9 miljard dollar gemoeid. Op termijn zullen ook de verzekeringsactiviteiten worden afgesplitst van de bank.

Lees meer over:

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie