NVM verwacht flinke stijging woningverkoop

AMSTERDAM - Het aantal woningverkopen zal in het derde kwartaal van dit jaar 10 procent hoger liggen dan in dezelfde periode in 2010 vanwege het kabinetbesluit heeft om de overdrachtsbelasting te verlagen.

Dat heeft de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) donderdag gemeld.

''De verlaging van de overdrachtsbelasting is een belangrijk signaal om de woningmarkt er weer bovenop te helpen'', zei NVM-voorzitter Ger Hukker.

''Het besluit komt op een uitstekend moment. Uit een enquête onder NVM-leden blijkt dat de maatregel de consumenten weer in beweging heeft gezet.''

Het aantal verkochte woningen in het tweede kwartaal lag overigens 8 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar. In totaal werden er in de periode van april tot en met juni 30.300 woningen verkocht, een stijging van 7 procent ten opzichte van het eerste kwartaal.

Lager prijsniveau

De gemiddelde verkoopprijs kwam uit op 234.000 euro, een daling van 2,2 procent ten opzichte van vorig jaar. ''De nieuwe realiteit op de woningmarkt is een structureel lager prijsniveau. De markt kenmerkt zich door consumenten die juist nu profiteren, de winnaars, terwijl anderen in de categorie verliezers vallen'', aldus Hukker.

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie