ALMERE/DIEREN - Fietsenfabriek Koninklijke Gazelle komt in andere handen. Pon Holdings heeft met grootaandeelhouder Gilde Buy Out overeenstemming bereikt over de overname van het fietsenmerk.

Beide partijen hebben dit vrijdag in een gezamenlijke verklaring bekendgemaakt.

Pon zegt dat de overname uitstekend past in de groeistrategie van de onderneming als toonaangevende mobiliteitsaanbieder en een belangrijke stap is om te groeien in de fietsenmarkt. Pon is geen onbekende op dit terrein.

Het familiebedrijf, nu onder meer actief in de automarkt, begon eind 19e eeuw als rijwielhandel in Amersfoort en produceerde daar ook eigen 'Pon'-fietsen.

Groeipotentie

Pon is overtuigd van de groeipotentie van Gazelle, zowel in de Nederlandse markt als in het buitenland. Daarnaast denkt Pon te kunnen profiteren van de opkomst van de elektrische fiets.

''Wij zijn er trots op om een oer-Hollands merk met een rijke geschiedenis als Koninklijke Gazelle aan onze bedrijvenportefeuille toe te kunnen voegen'', aldus topman Janus Smalbraak van Pon.

Zelfstandig

Gazelle blijft na de overname een zelfstandig opererend bedrijf. Naar verwachting heeft de overname geen nadelige consequenties voor de werkgelegenheid. Beide partijen doen geen uitspraken over de overnamedetails.