DEN HAAG - De babyboomers brengen langzaam maar zeker een pensioengolf teweeg. Eind april werden 2,9 miljoen AOW-uitkeringen verstrekt, bijna 14.000 meer dan een maand eerder.

In deze sterke groei is de eerste instroom van de babyboomers in de AOW zichtbaar, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag.

Zowel in maart als in april dit jaar was de toename van AOW-uitkeringen veel groter dan in de voorgaande maanden. De eerste babyboomers, mensen die vlak na de oorlog geboren zijn, hebben in maart recht gekregen op een AOW-uitkering.

Onderstaande grafiek geeft het aantal nieuwe AOW-uitkeringen en het aantal sterftegevallen van mensen boven de zestig per maand weer. De gegevens zijn afkomstig van het CBS en hier te vinden.

(c)NU.nl/Jelle Kamsma (Google Charts werkt helaas nog niet in IE9)

De maandelijkse toename van mei 2010 tot en met februari 2011 was gemiddeld 5000 uitkeringen. De stijging in maart en april was ruim 2,5 keer zo groot. De generatie 1946 is de grootste ooit geboren in Nederland. Op 1 januari 2011 telde Nederland nog 234.000 babyboomers.