AMSTERDAM – Vliegtuigproducent Boeing heeft er vertrouwen in dat het een groot aantal orders van Air France-KLM kan krijgen. Dit verklaart de topman van Boeing, zo meldt de Franse website Journal du Dimanche’s zondag.

Air France-KLM staat onder politieke druk om geen orders te doen bij het Amerikaanse bedrijf Boeing, maar juist bij het Europese concern Airbus. Air France-KLM is op zoek naar 100 nieuwe vliegtuigen.

De order heeft een waarde tussen de 20 en 25 miljard dollar. Het luchtvaartconcern wil de order gaan verdelen over beide fabrikanten.

“Ik heb gesproken met de directeuren van Air France. Ik ben overtuigd er beslissingen worden gemaakt met respect voor het principe van gelijkheid”,aldus Jim McNerney van Boeing. “Ik heb vertrouwen in de kwaliteit van onze producten en in het feit dat we een significant deel van deze order kunnen binnenslepen.”

“Er is een speciale situatie in Frankrijk voor bedrijven die erg dicht bij de overheid staan zoals Air France, maar het bedrijf heeft altijd laten zien dat het prioriteit geeft aan toegang tot de beste technologie.”