BERLIJN - Het compromisplan van de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schaüble voor Griekenland, waarover de Duitse pers eerder op zondag berichtte, wordt niet besproken tijdens de ontmoeting van de euroministers in Luxemburg.

Dat meldden bronnen in Berlijn en in Luxemburg. ''Het plan staat niet op de agenda'', aldus een Duitse regeringsbron.

De Duitse krant Der Spiegel berichtte zondag dat Schaüble een compromisplan had ontwikkeld om private partijen bij de hulp aan Griekenland te betrekken, zonder de Europese Centrale Bank (ECB) voor het hoofd te stoten.

Het plan behelsde volgens Der Spiegel onder meer een versterking van het noodfonds voor financieel problematische Europese landen, de ESFS. Het extra geld zou ten goede komen aan de Griekse banken, die daarmee onverminderd toegang zouden houden tot leningen van de ECB, omdat hun onderpand solide zou zijn.

Extra steun

De ministers van Financiën van de eurolanden praten zondagavond en maandag over de Griekse problemen. Naar verwachting krijgt Griekenland extra steun van circa 80 tot 85 miljard euro, bovenop het noodfonds dat vorig jaar al is toegezegd.

Twistpunt is de manier waarop banken, verzekeraars en pensioenfondsen die in Griekenland leningen hebben uitstaan een deel van de hulp voor hun rekening nemen. Naar verwachting volgt er zondag nog geen akkoord.