HAARLEM - Een gloednieuwe flitsende reclamecampagne verandert er vooralsnog weinig aan: jonge ambtenaren zijn niet tevreden met hun werk. Zij klagen steen en been over de bedrijfscultuur bij de logge overheidsapparaten en vinden dat er te weinig carrièremogelijkheden zijn. De jonge overheidsdienaren kijken dan ook massaal uit naar ander werk.

Van de jonge werknemers bij de overheid denkt tweederde over drie jaar alweer bij een andere werkgever aan de slag te zijn, zo blijkt uit onderzoek van Intermediair

Een op de drie jonge ambtenaren vindt dat het rijk en de lagere overheden te weinig perspectief bieden. Bij bedrijven is dat een op de vier jongere werknemers. Ruim 40 procent van de ambtenaren is niet te spreken over de organisatiecultuur met zijn talloze lagen.

Kommer en kwel

Het is niet alleen maar kommer en kwel. Over het salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden - de overheid heeft bijvoorbeeld veel vakantiedagen - zijn de ambtenaren over het algemeen wel tevreden, of zelfs zeer tevreden. Wie echter lang bij de overheid werkt, loopt het risico bij zijn leeftijdgenoten in het bedrijfsleven achter te blijven, omdat de lonen daar sneller groeien. De commerciële jongens en meisjes moeten daarvoor echter wel meer uren maken.

De slogan "Werken bij het Rijk. Als je verder denkt" lijkt vooral betrekking te hebben op de inhoud van het werk. Ambenaren die echt voor de inhoud gaan, wisselen elke vier of vijf jaar binnen de overheid van baan en worden voortdurend bijgeschoold. Het salaris van de dossiervreters kan oplopen tot ruim 70.000 euro per jaar, aldus Intermediair.