NEW YORK - De effectenbeurs in New York is dinsdag met verlies geëindigd. Vooral de technologiefondsen lieten een veer. Boosdoener was de Canadese telecomonderneming Nortel Networks dat het moeilijk heeft de omzetdoelstelling voor het eerste kwartaal te halen.

De Dow-Jonesindex sloot 21,04 punten of 0,2 procent lager op ,74 punten. De Nasdaq moest met 12,44 of 0,67 procent verder terug op 1834,22.

Nortel bedierf de stemming die de afgelopen twee handelsdagen positief was. De financieel directeur van het telecomconcern stapte bovendien op omdat hij handelde in aandelen van de eigen onderneming. De tegenvallende omzetverwachting deukte het vertrouwen van de beleggers.

Bijna alle technologisch getinte ondernemingen in de Dow leverden in. Traditionele fondsen als Procter and Gamble, Merck en Johnson and Johnson boekten wel -kleine- winsten.

In de Nasdaq verloor Nortel ruim 6 procent. EMC Corp en Juniper verloren zelfs nog meer. De schermenbeurs was grotendeels roodgekleurd. Slechts een enkel fonds sloot de dag positief af. De euro kwam in New York nauwelijks in beweging. Bij het sluiten van de markt stond de munt op 0,8766 dollar tegen 0,8765 de dag ervoor.