Jumbo verdubbelt omzetgroei

VEGHEL - De 61 supermarkten van Jumbo hebben dit jaar een omzet geboekt van 616 miljoen euro, een toename van 49,2 procent vergeleken met vorig jaar. Nog nooit heeft Jumbo zo'n omzetgroei meegemaakt. Zonder de opening van vijftien nieuwe winkels bleef de stijging echter beperkt tot 15,2 procent.

Dat heeft Jumbo dinsdag bekendgemaakt. De nettowinst is uitgekomen op ongeveer 20 miljoen euro. Vorig jaar was dat nog 12,4 miljoen euro.

De keten van discounters heeft flink geprofiteerd van de prijzenslag in de supermarkten. “Die heeft onze formule verder in de kaart gespeeld”, zei algemeen directeur K. van Eerd. “Dat hebben we zeker gemerkt met de kerstomzetten, die dit jaar geweldig waren voor alle Jumbo's.”

Ook in 2004 wil de keten verder uitbreiden. Jumbo heeft de ambitie nog eens zestien nieuwe filialen te openen. Jumbo is eigendom van de familie Van Eerd en is voortgekomen uit de groothandel die ze 82 jaar geleden oprichtte. De familie begon in haar eerste supermarkt in het zuiden van het land en breidde daarna gestaag uit.

Sinds 1996 vallen alle winkels onder de formule Jumbo. Bij de onderneming werken ongeveer 6550 mensen. Alleen al in kwamen er 2000 werknemers bij.

Tip de redactie