WILLEMSTAD - De Curaçaose coalitiepartij MAN vindt dat directeur Emsley Tromp van de Centrale bank van Curaçao en Sint Maarten de eer aan zichzelf moet houden en moet opstappen.

Tromp kwam woensdag in opspraak omdat hij volgens uitgelekte documenten een dubieuze lening heeft afgesloten. Hij heeft op zijn beurt drie ministers van corruptie beschuldigd.

Deze controverse brengt het land schade toe, zo stelt de MAN zondag. Alle partijen, zowel van de coalitie als de oppositie, hebben inmiddels een ''onafhankelijk en snel uitgevoerd'' onderzoek geëist naar de beschuldigingen van beide partijen. Volgens MAN is het daarom beter als Tromp alvast zijn ontslag neemt.

Een andere coalitiepartij, Pueblo Soberano, wil snel duidelijkheid over de controverse rond Tromp, maar stelt tevens ''dat als blijkt dat een minister corrupt is geweest, deze direct zijn conclusies moet trekken.''

De Vereniging Bedrijfsleven Curaçao, het overkoepelend orgaan van alle ondernemers, waarschuwt voor een financiële crisis als niet snel duidelijkheid komt over de beschuldigingen.