AMSTERDAM - In navolging van de ondernemingsraad heeft ook de raad van commissarissen van MSD-Organon ingestemd met het Plan B voor de reorganisatie van het bedrijf. Dat heeft het bedrijf vrijdag weten.

Dat betekent dat het bedrijf na een lange periode van onduidelijkheid kan beginnen met de reorganisatie, waarbij 486 van de ongeveer duizend banen op het gebied van onderzoek en ontwikkeling in Oss behouden blijven en 547 onderzoekers hun baan alsnog kwijtraken. Een pijnlijke beslissing, aldus het bedrijf.

Volgens Plan B wordt de huidige onderzoeks- en ontwikkelafdeling uit Oss opgedoekt. Daarvoor in de plaats komt een nieuwe ontwikkelfaciliteit. Het grootste deel van de banen die behouden kunnen blijven, wordt daarin ondergebracht.

Een kleiner deel wordt ondergebracht in de productieorganisatie van het bedrijf. De nieuwe faciliteit moet op 1 juli in bedrijf gaan.

Moederbedrijf

Het Amerikaanse moederbedrijf Merck kondigde vorig jaar juli een forse reorganisatie aan van MSD-Organon. Daardoor zouden 2175 van de 4500 banen in Oss verdwijnen. Ruim duizend banen zouden verdwijnen bij de afdeling waar nieuwe medicijnen worden ontwikkeld.

Op dat plan kwam van de raad van commissarissen, de ondernemingsraad en de vakbonden zoveel weerstand dat Merck met Plan B kwam.