Boeren blijven investeren in grond

ZWOLLE - Akkerbouwers en melkveehouders blijven volop investeren in landbouwgrond en houden daarmee de prijzen op peil nu de overheid zich afzijdig houdt op de markt van agrarische grond, meldt LTO Vastgoed vrijdag.

Het besluit van staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw) om fors te bezuinigen op de aankoop van grond voor natuur, heeft amper effect op de markt.

Hij kondigde in oktober een stop aan voor aankoop voor natuurontwikkeling. Sindsdien worden lopende onderhandelingen met agrarische ondernemers afgerond en is het aantal geplande transacties beperkt. De economische recessie legde grondaankoop door de overheid voor woningen stil.

Belangstelling

Er is wel belangstelling voor grond, maar minder voor complete boerenbedrijven, die nu langer te koop staan. De overheid koopt minder agrarische ondernemers uit.

Daar staat tegenover dat akkerbouwers en melkveehouders inmiddels betere prijzen krijgen voor hun producten en doordaar minder moeite hebben om geld los te krijgen van de bank, als ze stukken grond willen kopen.

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie