ROTTERDAM - Tussen de HTM en de RET worden geen fusiegesprekken gevoerd. Dat zei HTM-woordvoerder Harald Hameleers woensdag naar aanleiding van uitspraken van RET-directeur Pedro Peters.

Die sprak eerder van een mogelijke fusie.

Hameleers houdt het op gesprekken over hoe je samen rijksbezuinigingen kunt opvangen. ''Van een mogelijke fusie is geen sprake."

"We hebben wel bepaalde raakvlakken met elkaar, zoals de Randstadrail die we beide exploiteren. Daarop zouden we misschien kunnen samenwerken.''

Verzachten

''Je kunt bezuinigingen die de overheid oplegt niet tegenhouden, maar je kunt wel kijken hoe je die voor je bedrijf kunt verzachten. Dan is samenwerking een optie’’, aldus de zegsman.

Een fusie zou volgens hem zelfs erg moeilijk zijn omdat de twee stadsgewesten waarin de stadsvervoerders opereren, heel anders zijn.

Als de twee vervoersbedrijven al samengaan, moeten volgens de HTM eerst de stadsgewesten samen een vervoersautoriteit worden. ''Laten we eerst wachten wat daar uit gaat komen en dan eventueel verder kijken.’’

FNV

Frans Szablewski, bestuurder van FNV Bondgenoten, heeft zich woensdag positief uitgesproken over de mogelijke fusie tussen vervoerders HTM en RET.

''Als met een fusie de aanbestedingen en bezuinigingen kunnen worden opgevangen, staan wij positief tegenover een mogelijke fusie."

Szablewski denkt dat een fusie goed kan uitpakken maar maakt wel een kanttekening. ''Een fusie mag er niet voor zorgen dat de bedrijven elkaar opslokken." Ook moet er volgens hem nog veel gebeuren voordat de fusie een feit is.