ROTTERDAM - Stadsvervoerders RET in Rotterdam en HTM in Den Haag onderzoeken de mogelijkheid van een fusie. In het verleden onderzochten de partijen al vaker een samenwerking, maar die gesprekken liepen altijd spaak.

Dit bevestigde RET-directeur Pedro Peters woensdag tijdens de derde stakingsdag van RET-medewerkers in Rotterdam.

Volgens Peters zitten de directies om tafel, maar moet daarover ook met de verantwoordelijk wethouders worden gepraat. Den Haag en Rotterdam zijn eigenaar van de vervoersbedrijven.

Peters denkt dat er ''een vruchtbare bodem is voor verregaande samenwerking'', maar stelde ook dat een fusie een een heel ingrijpend proces is.

Geld

De directeur meent dat een fusie serieus geld kan opleveren, maar de klappen van de voorgenomen bezuinigingen nooit helemaal kan opvangen. RET en HTM bekijken onder meer of een hoofdkantoor en een technische afdeling voor beide bedrijven haalbaar is.

De Rotterdamse verkeerswethouder Jeannette Baljeu vindt het positief dat de directies van de RET en HTM met elkaar praten over een fusie. Zij zei dat woensdag in een reactie. ''Het is altijd goed als je een samenwerking opzoekt om zo kosten te besparen’', aldus Baljeu.