Fokker tekent contract met vliegtuigbouwer

AMSTERDAM - Het Nederlandse Fokker Technologies gaat intensief samenwerken met de Chinese vliegtuigbouwer Comac. Topman Sjoerd Vollebregt tekent hiertoe donderdag in Sjanghai een contract met het Chinese bedrijf.

Een woordvoerder van Fokker bevestigde berichtgeving hierover woensdag in De Telegraaf.

De overeenkomst betreft een ''potentiële samenwerking tussen Fokker Technologies en Comac'', aldus de woordvoerder. Over de mogelijke waarde van het contract doet Fokker geen mededelingen.

De ondertekening gebeurt tijdens het bezoek van een Nederlandse handelsmissie aan China in aanwezigheid van minister Maxime Verhagen (Economische Zaken).

China is voor Fokker een enorme groeimarkt. De luchtvaarttak van Stork is al jaren met een eigen productiefaciliteit voor vliegtuigonderdelen in China aanwezig.

Faillissement

Fokker Technologies kwam voort uit de gezonde onderdelen van vliegtuigbouwer Fokker die in 1996 failliet ging. Het bedrijf houdt zich vooral bezig met onderhoud en de ontwikkeling van onderdelen voor de luchtvaartindustrie.

De overeenkomst met het Chinese Comac is een goed begin van de handelsmissie. Eerder dit jaar liep Fokker nog een grote vliegtuigorder in China mis.

Volgens topman Vollebregt ging de opdracht naar een Frans bedrijf na politieke interventie van de Franse president Nicolas Sarkozy. Het ging daarbij om een bedrag van 'enkele honderden miljoenen euro's tot 500 miljoen euro'.

Lees meer over:

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie