Gelderland verwerpt salaris van topman Nuon

ARNHEM - Gelderland stemt niet in met het voorgestelde jaarsalaris van 750.000 euro voor Nuon-topman Huib Morelisse. Dat hebben Gedeputeerde Staten dinsdag besloten.

De provincie heeft nog 23 procent van de Nuon-aandelen in handen. Het Zweedse Vattenfall is met 49 procent grootaandeelhouder van Nuon.

Omdat de Zweedse wet bonussen niet toestaat, zou Morelisse een vast salaris krijgen. Gelderland gaat daar niet mee akkoord en wil nadere tekst en uitleg van Nuon. Dat moet vrijdag gebeuren tijdens de aandeelhoudersvergadering van het energiebedrijf.

Variabele beloning

Gelderland geeft de voorkeur aan een ''variabele beloning'' die ''in evenwicht is met prestaties die zijn geleverd voor bijvoorbeeld duurzaamheid en klanttevredenheid''. Verder hekelt de provincie het feit dat het salaris niet eerst is voorgelegd aan de aandeelhouders.

De provincies Noord-Holland en Friesland en de gemeente Amsterdam lieten als aandeelhouder eerder al weten niet akkoord te gaan. Gelderland was grootaandeelhouder van Nuon tot Vattenfall het bedrijf overnam. In 2015 moet Nuon volledig in Zweedse handen zijn.

Lees meer over:

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie