Overleg FNV dinsdag niet verder

AMSTERDAM - Het conflict binnen FNV over de voorwaarden voor een nieuw pensioenstelsel blijft voorlopig voortwoekeren. Maandagnacht werd geen overeenstemming bereikt en er zijn geen plannen dinsdag verder te gaan.

"Het leek ons geen goed idee een dag nadat we tien uur hebben onderhandeld meteen door te gaan", zegt een woordvoerder van FNV Bondgenoten.

FNV Bondgenoten liet maandag weten een eigen koers te gaan varen als de andere bonden zich niet willen aansluiten bij zijn pensioenplan.

Van buigen of barsten zou echter geen sprake zijn, een tussenoplossing behoort volgens de vakbond ook nog tot de mogelijkheden.

Het bestuur van vakcentrale FNV had maandag in Amsterdam een koortsachtig overleg met de aangesloten bonden. Bij het overleg waren de voorzitters van alle negentien vakbonden en het hoofdbestuur onder leiding van Agnes Jongerius aanwezig. Het overleg duurde tot 00.30 uur, maar toen was nog altijd geen overeenstemming bereikt.

Indexatiemomenten

De werkgevers en de FNV vakcentrale willen dat bij de pensioenen meer indexatiemomenten worden ingevoerd. Dat betekent dat er meer momenten zijn dat het pensioen aan de inflatie wordt aangepast. FNV Bondgenoten wil juist meer zekerheid voor de werknemer en meer toezeggingen van de werkgevers.

Wanneer het overleg verder gaat, is niet bekend. Begin april werd al een adempauze in de onderhandelingen met werkgevers en kabinet ingelast. Dat was nodig om binnen de FNV overeenstemming te krijgen.

Lees meer over:
FNV

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie