AMSTERDAM - Bedrijven die rekeningen willen innen kunnen dat het beste deze maand doen, zo adviseert het Verbond van Credit Management Bedrijven (VCMB) maandag. "Door het uitgekeerde vakantiegeld zitten consumenten beter in hun geld".

“Een extra inspanning door de debiteurenafdeling kan nu geen kwaad,” zegt Bervin Jansen, voorzitter van het VCMB. Omdat mensen met het betalen van vakantiegeld beter bij kas zitten, is volgens hem de kans groter dat ze uitstaande rekeningen kunnen betalen.

Anderzijds kunnen consumenten volgens het VCMB juist nu in de verleiding komen om grote aankopen te doen. “Maar dat mag niet ten koste gaan van lopende verplichtingen,” aldus voorzitter Jansen.

"Voor ondernemingen heeft een opgeschoonde debiteurenportefeuille een positief effect op de balanspositie en de kredietwaardigheid’’, zegt Jansen.

Dure maand

Hij wijst er ook op dat bedrijven hun werkkapitaal juist nu op orde moeten hebben. “Voor veel werkgevers is mei een dure maand door de uitkering van vakantiegeld aan hun medewerkers."

"Om het werkkapitaal op peil te houden, is het raadzaam snel de lopende vorderingen te incasseren.”