AMSTERDAM – De Amerikaanse bank Fannie Mae heeft opnieuw een geldinjectie nodig van 8,5 miljard dollar (6 miljard euro). De hypotheekbank maakt nog steeds verlies op zijn leningen die het voor 2009 heeft verstrekt.

Dit melden internationale media zaterdag. Fannie Mae, voluit Federal National Mortgage Association, maakte in het afgelopen kwartaal een verlies van 8,7 miljard dollar.

De totale steun voor de bank komt hierme op 100 miljard dollar te staan. Het bedrijf is al volledig in handen van de regering. Fannie Mae heeft wel 12,4 miljard dollar aan rente terugbetaald.

De topman van het bedrijf verwacht niet dat het bedrijf nog meer zal kunnen verdienen dan de rente die het moet betalen aan de overheid. In 2011 zal Fannie Mae last blijven houden van dalende huizenprijzen.

Helft

Fannie Mae is een van de grootste Amerikaanse hypotheekbanken. Ongeveer de helft van alle Amerikaanse hypotheken zijn uitgeven door het bedrijf. In september 2008 nam de Amerikaanse overheid de controle bij het bedrijf nadat het concern gigantische bedragen moest afschrijven op zijn leningen.

Branchegenoot Freddie Mac, voluit Federal Home Loan Mortgage Corporation, heeft in de eerste drie maanden van dit jaar iets minder dan een miljard dollar verlies gemaakt. Deze hypotheekbank heeft nog geen nieuw verzoek om staatsteun verstuurd.