DEN HAAG - De hoofddirecteur personeel van het ministerie van Defensie, generaal Hans Leijh, heeft intern de noodklok geluid over het tempo van de bezuinigen op een deel zijn departement, het Regionale Militaire Commando.

Ook mensen met een gegarandeerde baan zoeken voor de zekerheid liever elders een andere baan, waar ze op meer zekerheid denken te kunnen rekenen, meldt Leijh.

''De aansturing van de logistiek wordt momenteel slechts overeind gehouden door de loyaliteit van het achtergebleven personeel. De uitstroom gaat echter gestaag door'', aldus de bezorgde topmilitair.

''Het langdurig vragen van extra inspanning vertaalt zich uiteindelijk in het oplopen van het aantal mensen dat ziek thuis blijft, met alle gevolgen van dien.''

Reorganisaties

Volgens een woordvoerder van het departement gaat het om de gevolgen van een reorganisatie uit 2009, die alleen het Regionale Militaire Commando treft, een facilitaire afdeling die onder meer het beheer van kazernes doet. Van de 1500 functies is een kwart niet vervuld.