AMSTERDAM - Spyker Cars probeert het vastgoed van Saab te verkopen om het acute betalingsprobleem dat het bedrijf met leveranciers heeft, op te lossen. Het verlieslijdende autoconcern voert momenteel onderhandelingen over verkoop van het vastgoed met een financiële partij.

''De uitkomst is nog steeds onzeker en is afhankelijk van goedkeuring van het Zweedse National Debt Office. We verwachten snel uitsluitsel'', aldus Spyker maandag in een persbericht.

De Zweedse autoriteiten staan garant voor een lening van 400 miljoen euro die Saab heeft lopen bij de Europese investeringsbank.

De productie van Saab is de afgelopen twee weken steeds onderbroken geweest.

Weigeren

Leveranciers weigeren het bedrijf nog langer van auto-onderdelen te voorzien omdat de rekeningen niet zouden worden betaald.

Spyker leed vorig jaar een verlies van meer dan 200 miljoen euro. Topman Victor Muller heeft de afgelopen weken herhaaldelijk aangegeven dat zijn bedrijf niet op omvallen staat.

De Nederlandse ondernemer probeert momenteel een lening los te krijgen bij banken en geld op te halen bij investeerders om de huidige lening van 400 miljoen euro te kunnen vervangen.