DEN HAAG - Het Openbaar Ministerie verdenkt de vroegere bestuurders van het piramidefonds ParTrust van faillissementsfraude.

De FIOD heeft dinsdag onder leiding van het functioneel parket de woonhuizen van de voormalige bestuurders van het beleggingsbedrijf en diverse kantooradressen doorzocht op zoek naar bewijsmateriaal, zo is woensdag gemeld.

In 2009 deden de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en de curator van het failliete Bredase bedrijf aangifte van respectievelijk oplichting en faillissementsfraude tegen de bestuurders van ParTrust.

Ruim 240 beleggers legden tussen 2000 en 2008 gezamenlijk zo'n 28 miljoen euro in. Volgens de prospectussen die ParTrust uitgaf, zou het geld geïnvesteerd worden in investeringsprojecten in Guyana en Costa Rica.

Terugvorderen

De beleggers werd gegarandeerd dat zij naast een hoog rendement hun inleg soms inclusief bonus aan het einde van de looptijd terug zouden krijgen. Het vermoeden is dat het geld anders is besteed dan beloofd. In 2009 werd ParTrust failliet verklaard.

Gedupeerden kunnen via de curator proberen het bedrag dat ze nog van ParTrust tegoed hebben, terug te vorderen.