BRUSSEL - De Europese Commissie ziet geen reden voor een herstructurering van de Griekse schuldenlast. Dat zei een woordvoerder zaterdag in reactie op het bericht dat het Internationaal Monetair Fonds (IMF) dat wel nodig acht.

''Alle steunmaatregelen zijn ingezet en er is geen noodzaak nu te denken aan de mogelijkheid van een herstructurering van de Griekse schulden'', aldus Commissie-woordvoerder Jens Mester.

Ook de Griekse minister van Financiën George Papaconstantinou sloot zaterdag een dergelijke stap uit. ''Er is absoluut geen kans op een herstructurering van Griekse schulden'', zei hij tegen persbureau Reuters.

Eerder op zaterdag meldde Der Spiegel dat hoge IMF-functionarissen Griekenland zouden aansporen tot een herschikking van de huidige schuldenlast, die gelijk staat aan ongeveer anderhalf keer het jaarlijkse bruto binnenlands product.

Het IMF sprak later op de dag tegen Griekenland onder druk te hebben gezet. ''We hebben altijd gezegd de Griekse regering te steunen in haar vastbeslotenheid volledig aan alle verplichtingen te voldoen zonder dat een herstructurering nodig is. Berichten die iets anders beweren zijn onjuist'', aldus een IMF-woordvoerster.