LUXEMBURG - De werkloosheid in de eurozone is in februari licht gedaald naar 9,9 procent van de beroepsbevolking.

Dat blijkt uit cijfers die het Europees statistisch bureau Eurostat vrijdag publiceerde. Het cijfer komt overeen met de verwachtingen van economen.

In januari stond de werkloosheid nog op een herziene 10 procent. Volgens Eurostat zaten in februari in de zeventien eurolanden ruim 15,7 miljoen mensen zonder betaald werk.

Dat is een daling van 77.000 ten opzichte van de voorgaande maand. De laagste werkloosheid werd gemeten in Nederland (4,3 procent) en Luxemburg (4,5 procent). In Spanje lag de werkloosheid het hoogst (20,5 procent).

Jeugdwerkloosheid

In de gehele Europese Unie van 27 landen kwam de werkloosheid in februari uit op 9,5 procent tegen 9,6 procent een maand eerder. In de EU zaten ruim 23 miljoen mensen zonder betaald werk. Dat is een afname van 99.000 personen ten opzichte van januari.

De werkloosheid onder personen jonger dan 25 jaar kwam in de eurozone uit op 19,4 procent tegen 20,5 procent een maand daarvoor. In de EU bedroeg de jeugdwerkloosheid 20,4 procent vergeleken met 20,9 procent in januari.

Aan kop

Ook hier ging Nederland aan kop met het laagste percentage (7,4 procent), gevolgd door Duitsland (7,9 procent). De hoogste jeugdwerkloosheid werd gemeten in Spanje (43,5 procent).