AMSTERDAM - Beschuit- en koekjesbedrijf Bolletje wil de komende jaren aanzienlijk groeien. Dat maakt de onderneming maandag bekend.

De onderneming uit Almelo zet in op een versnelling van de omzetgroei, uitbreiding van de productiefaciliteiten en introducties van nieuwe producten.

Het komende jaar moet vooral de productie van beschuit en knäckebröd aanzienlijk opgevoerd worden, zo laat een persvoorlichter namens het familiebedrijf weten. In 2010 rolden er ruim 350 miljoen beschuiten van de band.

Bolletje doet desgevraagd geen uitspraken over omzet of winst, maar boekte in 2010 een omzetgroei van vijf procent. “De grootste ambitie van Bolletje is de leidende rol in het ontbijt- en lunchsegment te versterken”, aldus de woordvoerder. De onderneming is al marktleider op het gebied van beschuiten.

Ontbijtkoek

Het bedrijf lanceerde het afgelopen jaar zeven nieuwe producten, waaronder een aantal ontbijtkoek- en beschuitvarianten.

Bolletje werd in 1867 opgericht in Almelo. Het bedrijf nam meerdere bakkerijen en koekjesmakers over en is sinds 2000 ook eigenaar van Jaffa Bakkerijen in Amsterdam, waar pitabrood wordt geproduceerd.

Een deel van de producten wordt geëxporteerd. Deze gaan vooral naar landen waar veel Nederlandse immigranten wonen, zoals Australië, Canada en de Verenigde Staten.