AMSTERDAM - De strijd over de reorganisatie bij TNT Post is nog altijd niet gestreden. Donderdag stonden de ondernemingsraad (or) van TNT en het bedrijf tegenover elkaar bij de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam.

De or vindt het onacceptabel dat postbodes met een vast contract worden ontslagen, terwijl het bedrijf wel goedkope deeltijdwerkers aanneemt.

''De postbode wordt achter de geraniums gezet terwijl zijn buurvrouw de post rondbrengt, omdat ze goedkoper is'', schetste de advocaat van de or het schrikbeeld van de werknemers.

Volgens de or negeert TNT daarnaast kansen om postbodes na de reorganisatie in een andere functie in dienst te houden, omdat ze te duur zouden zijn.

De or moet een advies uitbrengen over de reorganisatie voordat TNT de plannen kan doorzetten. In dat kader wil de raad van de rechter horen of het beleid van TNT wel door de beugel kan.

Akkoord

Het postbedrijf bereikte eind vorig jaar na moeizame onderhandelingen en diverse stakingsacties een akkoord met de vakbonden over de reorganisatie. Daarbij werd afgesproken dat het aantal gedwongen ontslagen zo veel mogelijk zou worden beperkt.

De eis van de or dat TNT geen postbodes ontslaat zolang er goedkopere deeltijdwerkers worden ingehuurd, ging het bedrijf daarom te ver. ''Daarmee geef je praktisch een garantie dat er geen gedwongen ontslagen vallen'', stelde de advocaat van het bedrijf. ''Dat kan niet.''

De or benadrukte echter niet op zoek te zijn naar zo'n garantie. ''We accepteren dat er banen moeten verdwijnen'', aldus de advocaat. ''Maar TNT weigert het werk dat overblijft aan te bieden aan de postbodes, omdat ze dat goedkoper door anderen kunnen laten doen.''

Te vroeg

Volgens TNT komen de klachten van de or te vroeg. De echte reorganisatie moet nog beginnen, betoogde de advocaat van het bedrijf. ''Het is nog niet in te schatten hoe groot de gevolgen van de reorganisatie zijn en welke mogelijkheden er zijn om mensen aan het werk te houden.''

De rechter ging hierin mee en adviseerde de or de zaak aan te houden totdat de gevolgen van de reorganisatie duidelijker zijn. De ondernemingsraad beslist begin volgende week of hij dat advies ter harte neemt. Zo niet, dan velt de Ondernemingskamer binnen twee maanden een oordeel.