RIJSWIJK - De verkoop van woningen is in februari gestegen met 7,5 procent ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. In totaal kregen 9558 woningen een nieuwe eigenaar, zo meldde het Kadaster dinsdag.

In januari lag de verkoop nog 8,6 procent hoger dan een jaar eerder.

Vooral de vrijstaande woningen en de twee-onder-een-kaphuizen deden het goed. De verkoopcijfers voor deze woningtypen lagen 13 procent hoger dan een jaar terug. Op hoekwoningen daarentegen was de run minder groot; het Kadaster noteerde een stijging van 5,9 procent.

Flevoland

In bijna alle provincies vond een stijging plaats van het aantal verkochte woningen, behalve in Flevoland (-18,5 procent) en Zeeland (-5 procent). De grootste stijging was in Groningen met 26,7 procent.

In februari werden bijna 30 procent meer hypotheken afgesloten dan een jaar eerder. Het gaat hierbij zowel om hypotheken die nieuw afgesloten werden, als vervangende en tweede hypotheken.

Het Kadaster brengt later deze maand samen met het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) een prijsindex naar buiten met informatie over de prijsstijgingen van verkochte woningen in februari.