ZEIST - De soepenfabriek van Intertaste in Utrecht gaat binnenkort ook soepen van Honig bereiden. Daarmee komt een einde aan meer dan tachtig jaar Honig-productie in Nijmegen

Heinz, het Amerikaanse moederbedrijf van Honig, maakte eerder al bekend de fabriek in Nijmegen te willen sluiten. Het fabrieksterrein wordt verkocht aan de gemeente, die er huizen gaat bouwen.

Heinz wilde de productie van Honig koste wat kost binnen Nederland uitbesteden en niet naar een lagelonenland overhevelen. ''Honig is een Hollandse parel, die gewoon hier moet blijven'', zei Bas Boswinkel, directeur van Heinz Benelux. Over een jaar moeten alle soepen en poeders van Honig in Utrecht bereid worden.

Intertaste

De fabriek in Utrecht is sinds 2010 in handen van Intertaste. Sinds 1942 wordt daar soep gemaakt, zoals de Roycosoepen- voor de Belgische markt.

Bij de Honig-fabriek in Nijmegen werken ruim tweehonderd mensen. Sinds bekend is dat Heinz de productie van Honig wil uitbesteden, is een sociaal plan opgesteld en zet het bedrijf zich in om de medewerkers elders in de regio aan een nieuwe baan te helpen.