Tolheffing Duitse snelwegen begint derde kwartaal 2004

BERLIJN - De tolheffing voor vrachtauto's van meer dan twaalf ton op de Duitse snelwegen begint waarschijnlijk in het derde kwartaal van volgend jaar. Dat heeft de pas benoemde voorzitter van de raad van commissarissen van Toll Collect - het bedrijvenconsortium dat de tolheffing moet gaan uitvoeren - tegen het weekblad Der Spiegel gezegd.

"Als er geen grote nieuwe problemen optreden, reken ik op het derde kwartaal van volgend jaar'', aldus Peter Mihatsch. Hij zei ervanuit te gaan dat er geen sprake zal zijn van verbreking van het contract dat Toll Collect met de Duitse regering heeft gesloten. Dat zou alleen nog maar meer vertragingen opleveren.

De invoering van het omstreden tolproject is al een aantal keren uitgesteld omdat de computers van het registratiesysteem het vaak lieten afweten. In eerste instantie had de tolheffing eind augustus moeten beginnen.

De Duitse overheid mist door het uitstel maandelijks een bedrag van 156 miljoen euro. Het ministerie wil nu met het bedrijvenconsortium praten over een vergoeding voor de gemiste inkomsten. Mihatsch vindt dat de hoogte van de schadevergoeding via arbitrage door een neutrale partij bepaald moet worden. Als het systeem wordt ingevoerd, dan kost dat de Nederlandse transporteurs volgens de vervoerdersorganisatie TLN op jaarbasis circa 115 miljoen euro.

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie