Benelux pakt treinverkeer grensstreken aan

BRUSSEL - De Benelux wil het treinverkeer in de grensregio's verbeteren. Het samenwerkingsverband van België, Nederland en Luxemburg gaat zich buigen over de problemen waar treinreizigers in de grensstreken op stuiten.

Vaak rijden treinen niet verder dan het laatste station voor de grens, aldus een Benelux-woordvoerder woensdag. Volgens hem bestaan er nog veel meer van dergelijke praktische ''dagelijkse'' problemen.

Zo is een internetkaartje voor hetzelfde traject in het ene land duurder dan in het andere land. Tarieven en klanteninformatie zullen beter op elkaar afgestemd moeten worden.

Reistijd

De Benelux wil ook de treinverbindingen tussen de grootste steden aanpakken. De reistijd tussen Amsterdam en Luxemburg bijvoorbeeld is nu nog zeer lang, aldus de zegsman. De nieuwe werkgroep spoorverbindingen buigt zich over alle problemen met het grensoverschrijdende treinverkeer.

De vlottere spoorverbindingen maken deel uit van het actieplan van de Benelux voor 2011, dat woensdag in Brussel is gepresenteerd.

De drie landen willen bijvoorbeeld ook dat hun zee- en binnenhavens en vliegvelden meer samenwerken om de economische positie van de Benelux te versterken.

Lees meer over:
Tip de redactie