Donald Duck tijdschrift van het jaar 2003

AMSTERDAM - Het tijdschrift Donald Duck is door Roto Smeets Mercur uitgeroepen tot Tijdschrift van het jaar 2003. Het blad wordt al jaren door jong en oud gelezen. Daarnaast prijst de jury het blad over de geklede eend om zijn slimheid, humor, actualiteit en moderniteit.

De Donald Duck sluit perfect aan op de Nederlandse belevingswereld, zo stelt het juryrapport. Tenslotte speelde mee dat het 51-jarige blad een constante oplage heeft en een batterij aan spinoffs. Elke week verschijnt weer een nieuw boek, dvd of ander product.

Ontslagen

Niet alleen blijdschap op de redactie van Donald Duck, ook treurnis. Volgens het maandblad Stripschrift heeft een reorganisatie Bij Sanoma Uitgever Donald Duck getroffen. De inkleurafdeling, waar vijf mensen werken, is opgeheven. Voortaan wordt het inkleurwerk overgeheveld naar Italië. Moederconcern Sanoma heeft daartoe besloten omdat dat goedkoper is dan zelf inkleurders in dienst houden, zei hoofdredacteur T. Roep van Donald Duck vrijdag.

Op dit moment kleuren de Italianen al ongeveer 80 procent van het blad in. Onder meer omdat bij inkleuren het gevaar op rsi-klachten groot is, besteedt Sanoma dit werk uit. In Milaan werken veel mensen die makkelijk kunnen rouleren, waardoor het klachtenrisico afneemt. Ook werken zij goedkoper. De strips worden wel in Nederland getekend, maar digitaal naar Italië gestuurd om kleur te krijgen. De redactie krijgt ze - ook digitaal - ingekleurd en wel weer terug.

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie