De Vlieger neemt vakantievluchten Air Holland over

SCHIPHOL - Imca Group, de investeringsmaatschappij van de Amsterdamse zakenman Erik de Vlieger, neemt de vakantievluchten van Air Holland voor zijn rekening. Het gaat om ongeveer honderdduizend geboekte reizen per jaar. Die zullen worden uitgevoerd door de luchtvaartmaatschappij Exel van Imca Group. Dat hebben Air Holland en De Vlieger vrijdag laten weten.

Het is nog niet duidelijk wat er met de ongeveer driehonderd man personeel van Air Holland gaat gebeuren. "Er wordt nog over gesproken hoeveel er overgaan naar Exel, binnen enkele dagen moet dat bekend zijn", zegt De Vlieger.

De pilotenvakbond VNV heeft echter kwaad bloed gezet bij De Vlieger door beslag te laten leggen op het pensioengeld van Air Holland. De vakbond heeft dat volgens De Vlieger gedaan omdat de piloten zekerheid willen over hun baan. "Hier kan ik echt kwaad om worden. Deze duurbetaalde gasten duperen de rest van het personeel met hun actie." De Vlieger zegt zijn best te doen om zoveel mogelijk banen te behouden. De VNV was vrijdagochtend niet bereikbaar voor commentaar.

De Amsterdamse zakenman denkt er over om de naam van Air Exel te veranderen in Holland Exel. "Dit wordt toch de enige Nederlandse luchtvaartmaatschappij als KLM in Franse handen is." De investering behelst enkele miljoenen, aldus De Vlieger. Air Holland directeur C. Dormaël spreekt van een bedrag "tussen de 5 en 10 miljoen euro".

Air Holland was op zoek naar een investeerder voor de gehele luchtvaartmaatschappij. De Vlieger stapt echter alleen in de vakantievluchten. Dat komt, omdat hij niet op Curaçao wil vliegen, wat Air Holland momenteel wel doet. "Ik wil niet concurreren met de KLM", stelt hij.

Volgens Dormaël heeft het ermee te maken dat De Vlieger ook samenwerkt met de KLM, in KLM Exel. "Je moet juist wél willen concurreren met de grootste luchtvaartmaatschappij van Nederland." Over de andere Air Holland-onderdelen zegt Dormaël inmiddels in gesprek te zijn met andere investeerders. Hij wil geen namen noemen.

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie